Taivaallinen Aktemia Fönarissa 2.-30.8.2024


 

Taivaallisen Akatemian croquis-piirustuksia

Ikkunagalleria Fönari 2.-30.8.2024
Avoinna 24/7

Avajaiset pe 2.8.2024 klo 17–19, tervetuloa! 

TAIVAALLINEN AKATEMIA 
Taivaallisen Akatemian perusti alkujaan akateemikko Kain Tapper.  Hänen kuoltuaan akateemikko Outi Heiskanen, joka oli Lallukassa Tapperin seinänaapuri, alkoi johtaa Taivaallista Akatemiaa. Taivaallisen Akatemian keskeinen toiminto on viikoittain tapahtuva kahden tunnin mittainen alastoman mallin piirustus.  Alkujaan piirustus tapahtui Lallukassa, mutta nyttemmin he ovat piirtäneet taiteilijoiden työhuoneilla.  
Taivaallisen Akatemian taiteilijoita on hieman yli kymmenen. Croquis-piirtämisen lisäksi Taivaallinen Akatemia pitää näyttelyitä ja niistä viimeisin, Independet Artists on näyttelyn alkaessa meneillään Taidekeskus Antareksessa Sippolassa 18.8.2024 asti (https://www.galleriaantares.fi/nayttelytjatapahtumat/2024). Muita viime vuosien näyttelyitä ovat olleet mm. Pro Figura II Imatran taidemuseossa 2021 sekä Pro Figura Järvenpään taidetalon galleriassa 2019.  
Croquis tulee ranskan sanasta croquer joka tarkoittaa piirtää pikaisesti ja se on nopea piirustus elävästä mallista. Croquis-piirustukset ovat luonnosmaisia ja ne piirretään yleensä tietyssä ajassa, esimerkiksi kolmessa, viidessä tai kymmenessä minuutissa. Taivaallisessa Akatemiassa asennon pituus on kolme minuuttia. Croquis-piirustuksia tehdään tavallisesti useita peräkkäin, sama malli vaihtaa vain asentoa. 
Näyttelyn taiteilijat:  
Juhani von Boehm, Marja Hakala, Beata Joutsen, Jari Järnström, Annu Kapulainen, Maikki Korhonen, Heini Lehväslaiho, Micke Rahikainen ja Mika Vesalahti. 
Lisätietoa: Jari Järnström 
jari.jarnstrom@welho.com 
Galleria Longa & Fönari
Tukkutorinkuja 6 A
00580 Helsinki
Metro Kalasatama
longa.fonari@arslongatalo.fi
Instagram: longa.fonari
facebook: Galleria Longa & Fönari
https://longafonari.blogspot.com/

Kommentit