LONGASSA 8.2. – 17.3.2024 PARTYTIME - Frank Cray Publishing & Asko Keränen, Tex Hänninen, Anja Närä ja Arto Leivo

 


PARTYTIME - Frank Cray Publishing &
Asko Keränen, Tex Hänninen,
Anja Närä ja Arto Leivo

Galleria LONGA,  8.2. – 17.3.2024

Kuvallinen ja kirjallinen näyttely PARTYTIME koostuu vuonna 2020 perustetun underground kirjakustantamo Frank Cray Publishingin ympärillä pyörivien taiteilijoiden teoksiin. Heitä kaikkia yhdistää luova ja naurava, ihmisyyttä ja rauhaa ylistävä tekopyhätön hulluus.

Arto Leivo on pitkänlinjan kirjailija ja kustantaja, jonka tuotanto sisältää lastenkirjoja, dekkareita, runokokoelmia, proosateoksia, elämäkertoja ja suomennoksia. Tämä sanojen maalaaja toimi aikoinaan myös Like kustannuksen kotimaisen kirjallisuuden kustannusjohtajana, jolloin hän tuotti yli 400 kirjaa.
Häneltä ilmestyi juuri legendaarisen kirjailijan Jorma Ojaharjun elämäkerta ”Iso mies, iso sydän.”(Aviador, 2023)

Asko Keränenon kotimaisen rockin kärkinimiin yhä kuuluvan 22-Pistepirkkojen perustaja ja kosketinsoittaja, jolla on nykyään lisäksi omia virityksiä ja sivutoimia. Häneltä ilmestyi vastikään Frank Cray Publishingiltä teos ”Asko Keränen, Kuvia & sanoja vuosilta 1983-2023”. Asko kuvitti myös juuri ilmestyneen Arto Leivon lastenkirjan ”Kuulkaa korpeimme kuiskintaa”.

Anja Närä piirtää, tekee piirroksistaan tietokoneavusteisesti kollaaseja ja sarjakuvia sekä animaatioita (esim. 22-Pistepirkkojen Snakeharmer-video). Aiemmin – 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa – hän kierteli maailmalla dokumentoiden valokuvin performanssitaiteilijoiden, mm. Roi Vaaran ja Black Market International -ryhmän, esityksiä. Kattavin valikoima näistä valokuvista julkaistiin kirjassa Roi Vaara: Ars Fennica (Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö, Ars Fennica, 2005).

Tex Hänninen on tunnustettu graafikko ja suomalaisen sarjakuvan grand old man Pupuankka-sarjakuvineen. Häneltä ilmestyi juuri FFP:lta sarjakuvallinen dekkari ”Cafe Nobody”, ja lisää on tulossa. Hän on myös monipuolinen paitadesigneri, ja tähän näyttelyyn häneltä on tulossa lisäksi ainutlaatuinen tätä näyttelyä varten rakennettu humanoidiveistos.
Näyttelystä on mahdollista ostaa teoksien ohella myös Frank Cray Publishingin kirjailijoiden teoksia, mm. Nalle Östermanin elämääkin suurempia runokokoelmia.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
 
Galleria Longa & Fönari
Tukkutorinkuja 6
00580 Helsinki
Metro Kalasatama

Avoinna
ke-pe  12 - 18
la-su   12 - 16

Lisätietoja:
Arto Leivo
Tukkutorinkuja 6 A 3
00580 Helsinki
Puh. 0400-168881

Kommentit