ELO! Galleria Longassa 6.29.1.2023


 

 

ELO!

6.- 29.1.2023

GALLERIA LONGA

Tukkutorinkuja 6, 00580 Helsinki


Merja Heino – veistosinstallaatio

Marjatta Oja – tilanneveistos

Jaakko Rönkko – reliefit

Inari Virmakoski – video

Juha Mäki-Jussila – video


Isoja ja pieniä ilmiöitä maailman mullistusten keskellä. Huumoria ja positiivista energiaa, pieni ihminen ja iso luonto, ja muistellaanpas millaista oli kaksi vuotta sitten. Taiteilijatalo Ars Longassa asuvien taiteilijoiden ryhmänäyttely kokoaa yhteen lyhyt- ja pitkäikäisiä ilmiöitä.


Avajaiset torstaina 5.1.2023 klo 18-20, tervetuloa.

Taiteilijaesittelyt:

MERJA HEINO, ryhmän koollekutsuja

Kutsumaton vieras -installaatio syntyi reaktiona pandemian nostattamiin ajatuksiin. Laajemmin teos käsittelee ihmisen ja luonnon suhdetta. Kasvit ja oudot oliot valtaavat rakennuksen muotoisen tilan, kodin ja turvan symbolin.
Rakensin installaation vuosien 2020-21 aikana Taiken myöntämien korona-apurahojen tuella. Teos on aiemmin ollut esillä Taidekeskus Antareksen Hypnos ja Thanatos – Uni ja kuolema – kesänäyttelyssä 2021.
Päätyöskentelyalueeni on yleensä maalaus. Lisäksi olen tehnyt videoita ja valokuvaa.


MARJATTA OJA

ELO!-näyttelyn teokseni koostuu liikkuvista vesistä, joita kuvasin kesällä 2021. Pyrkimykseni on tuoda esille veden luonnetta, osana meitä ja arkeamme. Vesi liikkuu ja virtaa ja joskus seisahtuu kunnes taas jatkaa matkaansa.
Olen kutsunut teoksiani tilanneveistoksiksi vuodesta 1992 lähtien. Viimeisimmät teokseni ovat Kokkolan meri 2022 Galleria Artistassa Kokkolassa, Melancholia Kaiku-galleriassa Kuvataideakatemiassa, Palermo Park ja Gibellina Ground Manifesta12:ssa Sisiliassa. Toivon teosteni luovan kohtaamispaikan ja keskustelun. Teoksiani on esitetty näyttelyissä ja tapahtumissa 1980-luvun lopulta lähtien Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa.

JAAKKO RÖNKKÖ

Teokseni ovat matalia reliefejä, joiden aihe on kasvien muoto- ja värimaailma. Ne ovat pelkistyksiä luonnonmuodoista ja ripustuksina muodostavat rikkaan, mattomaisen kokonaisuuden.
Työskentelen laajasti maalauksen, piirustuksen ja luonnonmateriaaleihin pohjautuvien installaatioiden parissa.

INARI VIRMAKOSKI
Please, hug me! videoteos vuodelta 2022 on hilpeä kommentti käyttäytymiseemme ja keskinäisiin vuorovaikutustapoihimme koronan pahimpina aikoina. Teoksen yhteistyökumppani on norjalainen Anita Hillestad, jonka kanssa olen työskennellyt useassa projektissa Norjassa Karlsoyn saarella ja Oslossa sekä Helsingissä.
Taiteellinen työni rakentuu performansseista, niihin liittyvistä videoteoksista sekä ilmastoa ja ympäristöä käsittelevistä installaatioista.
Olen esiintynyt lähes kaikilla mantereilla performanssifestivaaleilla sekä järjestänyt näyttelyideni yhteydessä performanssitapahtumia sekä videonäytöksiä.


JUHA MÄKI-JUSSILA

Safety Matches-teoksen alkuideana toimi vanhan tulitikkuaskin etiketti, jossa oli kuva kamelista, ratsastajasta ja teksti ”Safety Matches”. Videoteoksessa animoin palaneita tulitikkuja, jotka vaeltavat rivissä kuva-alueen poikki. Yksittäinen tikku toimii ihmisen metaforana. Välillä tilanne ruuhkautuu kaaokseksi, myös kulkusuunta saattaa vaihtua.
Teoksen teemoiksi muodostuvat pakolaisvirta, rajojen sulkeminen ja käännyttäminen.


Longa & Fönari

Tukkutorinkuja 6

00580 Helsinki

Tukkutorinkujan ja Hermannin rantatien kulma, 200 m Redistä kohti Arabiaa. Redin kulmille tulevat Metro ja bussit 55, 56 ja 59.+358 41 3158 009

longa.fonari@arslongatalo.fi

Instagram: longa.fonari

https://longafonari.blogspot.com

Kommentit