TALO TANSSII -Flashmob yksinäisyyttä vastaan 21.4. klo 20.

 

TALO TANSSII -Flashmob yksinäisyyttä vastaan
21.4. klo 20.
Tukkutorinkuja 6, Helsinki

Tervetuloa osallistumaan FLASHMOBIIN torstaina 21.4. klo 20. Kalasatamaan!

TALO TANSSII yksinäisyyttä vastaan. Talon asukkaat tanssivat Tukkutorinkuja 6:n julkisivun ikkunoissa, parvekkeilla ja edustalla. Kadulla tempaukseen ovat tervetulleita kaikki halukkaat tanssimaan tai muuten kokemaan yhdessä äkkiryhmän liikutusta. Tempaus toteutetaan ohjattuna ja kestää noin 4 minuuttia. Liikkeet ovat ennalta opeteltavissa videolinkin kautta.

Flashmob-tempauksessa tanssitaito ei ole pääosassa vaan tärkeämpää on ihmisten välinen läheisyyden tila, yhteisen rytmin riemullisuus. "Tanssivissa ryhmissä minua kiinnostaa toiseen ihmiseen ja ryhmään synkronoituminen. Ilmiö liittyy peilisoluihimme, jotka mahdollistavat meille myös empatian tunteen kokemisen”, kertoo tempauksen ideoija taiteilija Hannele Romppanen. Tapahtumaa Hannelen mukana järjestämässä ovat Ars Longan taiteilijatalosta muun muassa Eija Hannus, Merja Heino, Jaana Turunen ja Inari Virmakoski. ”Tällä tempauksella haluamme luoda ja tuoda esille
yhteisöllisyyttä ja muistuttaa sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tärkeydestä korona-arjen ja Euroopassa riehuvan sodan keskellä”, Hannele jatkaa.

Flashmob on samalla osa Galleria Longassa esillä olevaa Hannele Romppasen näyttelyä Domestic Dance — and Band! Näyttely pohjautuu korona-ajan arjessa toteutettuihin valokuvaperformansseihin paljastaen sitä, miten maailmasta eristäytyminen ja fyysinen etäisyys ovat vaikuttaneet elämäämme. Flashmob tarttuu näyttelyn aiheeseen ja taistelee yhdessä tekemisen voimalla yksinäisyyttä vastaan.

TAPAHTUMAN AIKATAULU 21.4.
Klo 19.30 Kokoontuminen Galleria Longaan
Klo 19.40 Treenataan yhdessä tanssi läpi
Klo 19.55 Siirtyminen Tukkutorinkujan puolelle ulos ja asukkaat ikkunoihin sekä parvekkeille
Klo 20.00–20.10 FLASHMOB

Konsepti: Hannele Romppanen
Musiikki: Orang Pendek
Videolinkin kautta voit opiskella flashmobin tanssiliikkeet: https://vimeo.com/699014021

Galleria Longa, Tukkutorinkuja 6, 00580 Helsinki. Avoinna: ke-pe 12-18.00 ja la-su 12-16.00
Lisätietoa: Hannele Romppanen, hannele.romppanen@gmail.com, +358 40 5171634

Kommentit